ANTIKVARIÁT PRAŽSKÝ ALMANACH

Košík 0

NEVIDITELNÝ DOMOV. Verše exulantů 1948 - 1953. Editions SOKOLOVA.

Exil

Sestavil Dr. P. Demetz.
Paříž, nakl. Sokolova, (1954). Knihy Exilu, svazek 3. 118 (3) s. Předmluva J.T., autoři: IVAN BLATNÝ, KAREL BRUŠÁK, JAROSLAV DRESLER, PAVEL JAVOR, IVAN JELÍNEK, JUNIUS, JIŘÍ KÁRNET, JIŘÍ KLAN, FRANTIŠEK KOVÁRNA, ZDENĚK LEDERER, F. LISTOPAD, JAROMÍR MĚŠŤAN, MILADA SOUČKOVÁ, MIRKO TŮMA, JAN TUMLÍŘ.
Vytiskla tiskárna Polyglotte v Paříži. Vyšlo 800 výtisků na offsetovém papíře a 30 číslovaných výtiscků na papíře AFNOR VII. Obálka M. Šašek.
Pův. brož. 190x120 Nerozřezáno, intaktní.

V rozhovoru s Mir. Krupičkou vzpomíná Meda Mládková na založení nakladatelství Sokolova: "Rozhodla jsem se, že začnu vydávat knihy a získám tak nějaké prostředky na podporu exilu. Mým velkým rádcem při tom byl Ferdinand Peroutka. Založila jsem vydavatelství, které jsem nazvala posle svého dívčího jména Editions SOKOLOVA. Začala jsem vydávat díla exilových autorů. První dvě knihy byly od Ferdinanda Peroutky, potom to byla kniha exilových básníků Neviditelný domov, kam přispěli Ivan Blatný, František Kovárna, Ivan Jelínek, František Listopad, Zdeněk Lederer, Karel Brušák a další. Pak jsem ještě vydala knihu o Toyen. Knihy jsme prodávali za 2 dolary. Tak jsem potkala i svého budoucího muže. Část výtisků jsem vydala v kožené vazbě a movitějším zákazníkům jsem je chtěla vnutit, abychom sehnali víc peněz. Janu Mládkovi, o němž jsem věděla, že je významným ekonomem a má peníze, jsem vyčetla, že si koupil jen obyčejný výtisk za dva dolary a nechce podpořit exil. Tak jsme se seznámili. Musím říci, že v té době hodně exilu pomáhali Američané."
Zdroj: K exilu se hlásím, říká Meda Mládková 01.04.2011 20:17 / Miroslav Krupička.
http://archiv.krajane.net//articleDetail.view?id=2160

CENA: 2500,- CZK  / objednávka na: info@artbook.cz

 

 

FERDINAND PEROUTKA: ZAČÁTKY ČESKO-SLOVENSKÉHO SOUŽITÍ. 
Předmluva Ferdinanda Peroutky z dubna 1953.
Paříž, nakl. Sokolova, (1953). Knihy Exilu, svazek 2. 169 (3) s.
Vytiskla tiskárna Polyglotte v Paříži. Vyšlo 1000 výtisků na offsetovém papíře a 25 číslovaných výtisků podepsaných autorem na papíře AFNOR VII.
Pův. brož. 190x120 Nerozřezáno, intaktní.

Autorský výběr z "Budování státu", tématicky zaměřený na otázky česko-slovenských vztahů.

CENA: 1700,- CZK  / objednávka na: info@artbook.cz

 

 

FERDINAND PEROUTKA: PROJEVY K DOMOVU. 
Paříž, nakl. Sokolova, (1952). Knihy Exilu, svazek 1. 155 (4) s.
Vytiskla tiskárna Abécé v Paříži. Vyšlo 1000 výtisků na offsetovém papíře a 25 číslovaných výtisků podepsaných autorem na papíře AFNOR VII/II. Obálka Miroslav Šašek.
Pův. brož. 190x120 Nerozřezáno, krásný stav.

CENA: 1700,- CZK  / objednávka na: info@artbook.cz

 

 



Starší zpráva Novější zpráva


Komentáře

Vložit komentář